more from
Season of Mist
We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Rengeteg

by Thy Catafalque

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    $9.99 USD  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Standard CD in jewel case

  Includes unlimited streaming of Rengeteg via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 5 days
  6 remaining
  Purchasable with gift card

    $14 USD or more 

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  Black 12" double vinyl (33 rpm) with bonus tracks "Kaledónia", "A világur ostroma", "Mikronauta" and "Utazás az éjszaka mélyére" in gatefold.
  First pressing 250 copies worldwide.

  Includes unlimited streaming of Rengeteg via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 5 days
  edition of 250  31 remaining
  Purchasable with gift card

    $43 USD or more 

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  Transparent yellow 12" double vinyl (33 rpm) with bonus tracks "Kaledónia", "A világur ostroma", "Mikronauta" and "Utazás az éjszaka mélyére" in gatefold.
  Strictly limited to 250 copies worldwide.

  Includes unlimited streaming of Rengeteg via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 5 days
  edition of 250  12 remaining
  Purchasable with gift card

    $45 USD or more 

   

 • T-Shirt/Shirt

  Custom made to order direct to garment print on a black 100% cotton T-Shirt.
  Also available on hoodies, tank tops, and more at shopusa.season-of-mist.com/merchandising/print-on-demand
  Available in both Men's and Women's sizes.
  ships out within 5 days
  Purchasable with gift card

    $27 USD or more 

   

 • Buy Rengeteg and other great albums at the Season of Mist E Shop!

1.
Sebesség, mozgás, dinamika lendül, rohanó kerekek robaja dalunk, zakatol a jelen, készül a jövő, rohanó kerekek robaja dalunk. Mechanika-ikonok lángja felettünk, nyers tömbökben feszül az idő, alakít, formál, termel a haladás, nyers tömbökben feszül az idő. Tűz vezeti az elmét, gyújtja a dalunk, ó nézd, fekete mezőkön láng a tudomány! Sebesség, mozgás, dinamika lendül, rohanó kerekek robaja dalunk. zakatol a jelen, készül a jövő, rohanó kerekek robaja dalunk. Szárnyakat szerkeszt testnek az akarat, hajtja a magasba millió szív, repüljön, szökjön, meneküljön messze, emeli a mélyből millió szív. Tűz vezeti az elmét, gyújtja a dalunk. ó nézd, fekete mezőkön láng a tudomány! Meteorok égnek vörösen a Földnek, meteorok égnek fekete mezőknek.
2.
Át folyamokon, túl a hegyeken, végteleneken, rengetegeken kel keleti szél, hogy hazavigyen, hogy hazavigyen, hogy hazavigyen. Jön alagúton, vaskerekeken, át a hidakon, gyártelepeken kel keleti szél, hogy hazavigyen, hogy hazavigyen, hogy hazavigyen. Át az anyagon, rőt szöveteken, szerveken és szervezeteken kel keleti szél, hogy hazavigyen, hogy hazavigyen, hogy hazavigyen.
3.
Trilobita 03:52
Ha a völgybe legurul a nap majd, a melegbe trilobitaszív dobol újra, beledobol halkan, ver a földben trilobitaszív. Forog, fordul az anyag a testben, leszek házad, trilobitaszív. Vigyél által ezen a világon, dolgozz bennem, trilobitaszív. És a síkra kigurul a nap majd, a melegbe trilobitaszív dobol újra, beledobol halkan, ver a földben trilobitaszív. Forog, fordul az anyag a testben, leszek házad, trilobitaszív. Vigyél által ezen a világon, dolgozz bennem, trilobitaszív. Hej, lerohan a lét, hej, lerohan az élet! Hej, lerohan a lét, hej, lerohan az élet!
4.
Kő koppan 04:38
Kő koppan, zúg erdő, fenn úszik kék felhő, fenn úszik kék felhő, erdő zúg, koppan kő.
5.
Vashegyek 14:09
Planéta pulzál, csendmalom őröl benne, világít kéken a hold. Planéta pulzál, csendmalom morzsol, benne morajjá mélyül a holt űr hideg dallama, énekelj, Holdanya, csillagzat, kométa, éjbevesző. Énekelj, Holdanya, lüktet a planéta, égi test, gázlabda, fekete mező. Ó, örvény, éjszaka-massza, nehezül a mélység. Lassan hajtja ugyanaz az álom minden részét körbe-körbe, örök körökbe, anyag az anyagban, planéta munkál minden magban, szakadatlan. Ó, örvény, éjszaka-massza, nehezül a mélység. Lassan hajtja ugyanaz az álom minden részét körbe-körbe, örök körökbe, anyag az anyagban, planéta munkál milliárd magban, eleven katlan mind. Magma! A kemence melegedne, olvad, egyre izzik a szíve. Ki a mélyből, a sötétből, vörösen tör fel, fel az égre. Ez a kamra hamut őröl, anyagot gyárt, gyúr üres űrből. Ásvány ásít fel a mélyből, le a kék hold hűlt üvegéről. Épül, alakul, magból magasul! Vashegyek! Rengeteg mélyetek mormol! Kőhegyek zengenek, zúgnak a porból! Vashegyek! Rengeteg mélyetek mormol! Kőhegyek zengenek, zúgnak a porból! Ez a rend idebenn. Konok, szigorú. Csilló titkok metszik a formát, hidegen ragyog a hatalmas éj. Érchegy csillog fehéren, szikrát szór az éjben, termeiben ütem zeng, folyosóin ütem zeng. Merev vonalat kalapál itt minden testnek az erő, csarnokokban ütem zeng, járatokban ütem zeng, Vashegy, énekelj! Vashegy, énekelj!
6.
Holdkomp 05:45
7.
Kék hajnal kihasad, feltör, kék ingem kiszabom az égből, kék ingem lobogó, s nézd csak - kék erdőn korona a harmat. Lélegzem eleven kékből, kék ingem kiszabom az égből, kék ingem lobogó, s nézd csak - kék erdőn korona a harmat. Nézz rám, jó nap anyám, nézz rám, járd át a gyökerem, a vénám, töltsd színig szívemet fénnyel, lüktessen a fekete földdel. Fond össze levelem, cérnám, járd át a gyökerem, a vénám, töltsd színig szívemet fénnyel, dobbanjon a fekete földdel.
8.
Én ősszel megyek, köd ballag utánam, gurul csapás párás földeken. Barázdák közt lélegzik az Isten, de a melegséged izzik csak bennem. És az eső hull egyre, leszakad a szívemre, zuhog, esik mindenre, leszakad a lelkemre, cserepekre, kertekre, esik, esik mindenre. Már nyirkos felhők mélyén hordod a szíved, már zúg a földre régi, nagy eső, s én tűnt városban köd leszek majd végül, holt utcákon bolyongó idő. És az eső hull egyre, leszakad a szívemre, zuhog, esik mindenre, leszakad a lelkemre, cserepekre, kertekre, esik, esik mindenre.
9.
Harang az erdőn, jegenyedal, tudom, sár lesz a kar vagy tar gallyak végül, hajlik a mélyekbe minden, vadludak tűnnek a napba, szél zörög éjjel a testben.
10.
És kincseim szétszórván hosszú, téli utakon, és ifjúságom halott szarvas dermedő szívében, mert földön rohanó, gyönge árnyéka lettem csupán egy égbolton röpülő elfoszló, elvesző felhőnek. Minden test fű, elszáll a széllel. Minden test fű, elszáll a széllel.

about

THY CATAFALQUE is taking a thrilling step in ever evolving and shape shifting musical development.
The forthcoming fifth full-length “Rengeteg” fascinates by an eclectic mix of Metal, Folklore, Rock and even some Pop. Branded Avant-garde Metal by its mastermind, the songs drift and swirl between beautifully fragile crystalline structures into harsh and somber soundscapes. Now a solo project of singer and multi-instrumentalist Tamás Kátai, THY CATAFALQUE originally started out as a Black Metal band. Its debut “Sublunary Tragedies” (1999) gained the band laurels from critics and fans alike. This acclaim grew ever further with “Microcosmos” (2001), “Tuno ido tárlat” (2004) and “Róka hasa radio” (2009). With its exciting and mature songwriting as well as rich details, “Rengeteg” will enchant you through pure musical magic!

credits

released January 10, 2012

Guest vocals by Ágnes Tóth (The Moon And The Nightspirit) and Attila Bakos (Woodland Choir, Taranis), cello by Mihály Simkó-Várnagy.

Artwork and layout by Tamas Katai based on the graphic works by Rui Luz

Tracklist:
Side A: Fekete mezok/Kel keleti szél/Trilobita/Ko koppan
Side B: Vashegyek/Holdkomp
Side C: Kék ingem lobogó/Az eso, az eso, az eso/Tar gallyak végül/Minden test fu
Side D: Kaledónia/A világur ostroma/Mikronauta/Utazás az éjszaka mélyére

license

all rights reserved

tags

about

Thy Catafalque Makó, Hungary

THY CATAFALQUE is taking another huge step in its ever evolving and shape shifting musical development. THY CATAFALQUE is an eclectic amalgamation of Metal, Folklore, Rock and even some Pop. Branded Avant-garde Metal by its mastermind, the songs and sounds drift and swirl between beautifully fragile crystalline structures into harsh and sombre soundscapes. ... more

shows

contact / help

Contact Thy Catafalque

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

Thy Catafalque recommends:

If you like Thy Catafalque, you may also like: